Categories
Nyheter

Hembakat till Alla Hjärtans Dag

En bakelse till Alla Hjärtans Dag hör firandet till. Här kommer ett recept på en enklare variant som bara tar någon halvtimme att göra, med härlig smak av lemoncurd och färska bär. Den som vill vara extra lyxig gör sin egen curd, men det går lika bra att använda den på burk.

Ingredienser

Rulltårtebotten:

3 ägg

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 msk kokande vatten

Fyllning:

1 dl lemon curd

200 gr färskost, typ Philadelphia

2 dl crème fraiche 34%

1,5 dl florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver, rör försiktigt ner i äggvispet. Häll i två matskedar kokande vatten och rör om.
  3. Stryk ut smeten jämt i en långpanna klädd med bakplåtspapper, grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  4. Strö lite strösocker på ett bakplåtspapper, när kakan är klar ta ut den ur ugnen och vänd ner på det sockrade papperet. Dra bort det övre bakplåtspapperet, pensla med lite kallt vatten om det inte vill lossna. Låt svalna.
  5. Bred på lemoncurden när kakan blivit kall.
  6. Vispa färskost, florsocker och crème fraiche med elvisp till en fast, krämig fyllning. Bred ut den ovanpå curden.
  7. Rulla ihop tårtan från långsidan, lägg den med skarven neråt i papperet och ställ kallt fram till servering.
  8. Servera i lagom tjocka skivor med vispad grädde, choklad och färska bär på toppen.

Lycka till!