Categories
Nyheter

Det stora julpysslet

Det blev höst och plötsligt från en dag till en annan kom snön och överraskade både människor och djur. Vintern och så småningom stora julpysslet var i antågande.

Varje år kokar vi vår egna saftglögg på hemmagjord svartvinbärsessens, kryddar med pomerans, kanel, kardemumma och stjärnanis, ljuvlig doft och ljuvlig smak!

Under tiden glöggen puttrade på dekorerade vi fina flaskor, gjorde egna julkort och garnpynt till julgranen.

Att baka pepparkakehus behöver inte vara så omständligt, särskilt inte om man köper färdigt material som bara behöver monteras. Numera finns också ätbart sockerlim på tub, så man slipper bränna sig på smält karamell. Enda nackdelen med det ätbara limmet är att det inte stelnar så snabbt, man ska inte ha bråttom med fogarna.

Roligt att dekorera, och visst blev våra kedjehus nästan lika fina som en riktig julby?