Categories
Nyheter

Hjälpmedelstips

Idag känns det som riktig sommar, i allfall här i Göteborg. Solen skiner, liten bris och härlig sol. En sådan där dag man bara vill komma ut och få lite annat att titta på än sina egna väggar och lapa in lite livs energi.

Dock kan det ju för oss som använder rullstol ibland bli ett probelm när vi skall ut. Trots samhället skall vara anpassat och tillgängligt så är verkligheten fortfaranden en annan tyvärr. Men för att inte hänga läpp och välja att sitta hemma i rädlsan av att stöta på små onödiga trappsteg som kan leda in till ett mysigt ute fik, så vill jag rekommendera en portabel ramp som man kan ha med sig.

Vissa kan få detta som ett hjälpmedel, och andra måste tyvärr införksaffa det själva. Att säga om något är dyrt eller inte är jag inte att avgöra, då vi alla lever utefter olika ekonomiska förutsättningar. Men om man inte kan få hjälp från hjälpmecelcentralen med en protabel ramp vill jag rekommendera att söka fonder för en sådan.

Fonder… hua säger kanske någon… man vet inte vilka fonder som finns att söka ekonomiskt biståd ifrån för hjälpmedel. Ingen fara, hör av dig till oss på Familjeassistans så hjälper jag er med tips och råd.

Hoppas ni kommer ut i solen och får en fin dag

Tjop tjohej

//Anna