Categories
Nyheter

Sjukhusbesök

Idag har mina tankar vandrat iväg på förhållningssätt inom personlig assistans när man är på sjukhusbesök. Både utifrån att vi fortfarande lever i speciella tider med Corona-19 men även utifrån att många med personlig assistans behöver ha med sig assistenter in i besöksrummet och vad det gör med en som användare av personlig assistans och även vad det innebär för den som arbetar som personlig assistent.

Hur blir dynamiken i rummet om personen inte kan föra sin egan talan och behöver förutom fysisk hjälp även hjälp med kommunicera och förstå allt vad läkarebesöket innebär. Och hur blir dynamiken mellan läkare och patient som har personliga assistans men som klarar av att föra sin egna talan och endast behöver fysisk hjälp av assistent under läkarebesöket?

Dessa tankara virvlade runt i mitt huvud när jag satt i väntrummet tillsammans med dottern och assistent och inväntade på att dotter skulle bli uppropad och få träffa sin lungläkare.

Du som har personlig assistans – hur upplever du läkarebesöken när du måste ha assistenter med dig in i läkarerummet? Du som arbetar som personlig assistent – hur är dina erfarenheter?

//Anna